Tipy a triky ako šikovne spropagovať gastropodnikanie

30.01.2019

Tipy a triky ako šikovne spropagovať gastropodnikanie

Či vlastníte prestížnu reštauráciu, menšie bistro alebo útulnú kaviareň, vždy sa potešíte novým návštevníkom. Aby sa o vás všetci dozvedeli, potrebujete účinnú reklamu.

Čo je to pravé pre váš typ podnikania?

 

photo_2019-01-30_13-55-05

Ideálna reklama pre gastro segment?

Začnime reklamou v médiách médií. Keď si odmyslíme televíznu reklamu (je mimo reálny rozpočet), ktoré médium má najväčší dosah?

Správne – tlač.

V súčasnosti hýbu svetom nielen printové, ale vo veľkom predovšetkým on-line magazíny, noviny a rôzne portály. Gastro svet nie je výnimkou. Vhodne umiestnený PR článok dnes dokáže veľa. Oslovte profesionálnu PR agentúru a zviditeľnite sa na tých správnych miestach. Zároveň ušetríte na prenájme reklamného priestoru. Navyše, článok na webe ostáva prístupný vlastne naveky a pomáha vám k lepšiemu umiestneniu vo vyhľadávači.

 

photo_2019-01-30_13-55-31

Ak zostaneme pri on-line propagácii, samozrejmosťou je kvalitná a pravidelne aktualizovaná webstránka. Využite tiež možnosti, ktoré ponúka Google, a rovnako stúpajúcu popularitu sociálnych sietí. Založte si firemné konto na Facebooku, Instagrame či Twitteri a aktívne s nimi pracujte. Nezabúdajte ani na vlastný Youtube kanál. Že neviete ako na to? Radi vám poradíme :-)

 

Buďte neprehliadnuteľní

Už o vás všetci vedia? Teraz musíte zabezpečiť, aby vás aj našli. Efektné navigačné tabule v najbližšom okolí vášho podniku, svetelná alebo 3D reklama pri vstupe a vkusné označenie vnútorných priestorov – na prvý pohľad drobnosti, na ktorých však veľmi záleží. Detaily sú práve to, čo vaše podnikanie pozdvihne na vyššiu úroveň.

Inšpirujte sa tými najprestížnejšími podnikmi a tým, kde všade používajú svoje logo. Odlíšte sa od konkurencie a oblečte zamestnancov do štýlových rovnošiat s vašim brandom, potlačte svojim logom riad, obrusy, obrúsky aj rozetky. Staňte sa tým podnikom, ktorý má vlastný cukor do kávy či čokoládky pre hostí. Samozrejmosťou je profesionálne zostavený jedálny a nápojový lístok a iné tlačoviny používané denne.

 

photo_2019-01-30_13-58-10

Reklama zadarmo

Skvelý produkt/služba sa predáva sám!

Aj tak stále platí, že najlepšou reklamou sú spokojní zákazníci. Ak u vás nájdu prvotriedne služby, výborné a lákavo vyzerajúce jedlo, ochotný personál, príjemné čisté prostredie a nejakú drobnosť „navyše“, povedia o vás všetkým – aj bez vyzvania.

Ak však chcete pozitívnemu šumu pomôcť, pripomeňte im, že sa potešíte krátkej referencii na sociálnych sieťach. To mi pripomenulo – nezabudnite na Wi-Fi free! :-)

 

Všetko pod jednou strechou

Venovať prostriedky na reklamu nemusí vždy znamenať veľkú investíciu. Presvedčí Vás o tom dlhodobá spolupráca s kreatívnou agentúrou.

Tá Vám pomôže vyzdvihnúť presne to, v čom ste výnimočný.

 

Mária Pohanková Zahatlanová

CEO

Complete reklama, s.r.o.