Moja Compleťácka prax

04.03.2020

Moja Compleťácka prax

Zdravím, meno predstavovať nebudem (aj tak ho nájdete v podpise), ale za to sa dozviete moju študentskú prax v Complete reklame za jeden polrok… nebojte dlhé čítanie to nebude.

Takže… Naša reklamná agentúra je zameraná na PR a marketingové služby, grafický dizajn a výrobu reklamy. Ja ako študent, v odbore Grafik digitálnych médií, som mal možnosť zistiť, ako to v živote fungujúcej reklamnej firmy chodí. Robieval som najmä počítačové grafiky, prípravu tlačových a webových podkladov a ako doplnok boli klasické ručné práce reklamných firiem, či už sekanie, tlačenie, bigovanie, ale aj polep áut a priestorov.

Ale aby som vás neochudil o to, aký som strašne „dokonalý“… teda aké mám skúsenosti, robil som profesionálne grafické návrhy v programoch Illustrator, InDesign, poprípade Photoshop a kódovanie v html a css.

Prvý deň v Complete (veď to poznáte) stres, nevoľnosť atď. Mňa to tiež neobišlo. Po vstupe a prvej interakcii sa ale všetko zmenilo. Stres síce zo mňa neopadol, no s kávičkou v ruke to išlo viac menej ako po masle. Kolektív bol veľmi zaujímavý, už len z toho hľadiska, že sme mali veľa spoločného, čo prinieslo do firmy lepšiu atmosféru. Sú to šikovní a cieľavedomí ľudia, ktorí ma nikdy nepripravili o múdrosti alebo vtipné zážitky. Na firme sa mi veľmi páčil ich prístup ku mne ako ku plnohodnotnému členovi teamu.

Cieľavedomosť, ohľaduplnosť a energickosť tejto firmy ma naplnili pocitom šťastia a uspokojenia a potvrdili, čo chcem v živote robiť a dosiahnuť.

S pozdravom

Jozef ***.

photo_2020-03-04_08-51-09

P.S.: Ananás na pizzu nepatrí ;-)