Nezvyčajné druhy reklamy: 7 spôsobov, ako prezentovať svoje podnikanie

12.05.2017

S propagáciou svojho podnikania sa vo veľkej miere zaoberá každý podnikateľ. Aby mohlo  byť vaše podnikanie ziskové, potrebuje zákazníkov. Tí sa o vás ale musia najskôr dozvedieť.

Čím je spoločnosť aktívnejšia navonok, tým je pre budúceho klienta zaujímavejšia a dôveryhodnejšia.

 

V dnešnej dobe už nestačí iba štandardná reklama v podobe billboardov, tlačovín či polepov. Ľudia chcú vidieť viac. Chcú vedieť viac. O vás aj vašej firme.  Ak ste sa teda rozhodli pustiť sa do propagácie svojej značky, ponúkame vám niekoľko spôsobov, ako na to.

 

Blogovanie

Blog patrí medzi častú formu zviditeľnenia sa. Blogeri (prípadne youtuberi) patria medzi vyhľadávané elity, ktoré udávajú trendy vo všetkých oblastiach. Takmer každá väčšia firma má dnes už svoj vlastný firemný blog, kde sa snaží prezentovať svoju oblasť podnikania, svoje produkty a služby. Výber tém je samozrejme iba na vás a možností, kde sa rozhodnete blogovať,  je tiež veľmi veľa. Treba iba nabrať odvahu a nájsť si čas.

 

Blogovanie

Prednášky a stretnutia

Jednou z možností, ako sa dokážete dostať do povedomia, je zúčastňovať sa rôznych odborných prednášok a diskusií. Konferencie rady privítajú odborníkov, ktorí im dokážu prednášať v oblasti, v ktorej sa špecializujú. Ak sa chcete dostať do povedomia verejnosti, musíte ísť medzi ľudí.

Networkingy, biznis raňajky či podnikateľské kluby sú tým pravým miestom, kde získate nové kontakty, príp. priamo zákazníkov.

 

Publikovanie v odborných časopisoch

Ak ste spoločnosť, ktorá sa venuje špecifickej oblasti a cítite sa ako odborník na danú problematiku, publikujte. Odborné časopisy určite privítajú kvalitný materiál od odborníka. Zvýši to váš kredit a navyše tak dokážete osloviť nových zákazníkov.

casopisy

 

 

Sociálne siete

Sociálne siete momentálne vládnu svetu. Vedia to modelky, filmové hviezdy aj hudobníci. Čím vyšší počet sledovateľov na sociálnych sieťach máte, tým ste pre budúcich klientov atraktívnejší. Nebojte sa publikovať, buďte aktívni. Sociálne siete musia byť živé, príspevkov musí byť dostatok, nie však prebytok. V tom prípade už začínate byť otravní. Je potrebné zhodnotiť publikum, ktoré chcete osloviť a tomu prispôsobiť počet i zameranie príspevkov.

socialne siete

Kvalitná práca + dobré vzťahy so zákazníkmi = dobré referencie

Ako sa hovorí, náš zákazník, náš pán. Mať dobré vzťahy je veľmi dôležité a netreba zabúdať, že ak bol zákazník s vašou prácou spokojný, určite sa vráti. Dôležitá ja preto profesionalita na všetkých úrovniach, od majiteľa až po radových zamestnancov. Tí často bývajú pre firmu reklamou, v mnohých prípadoch ale negatívnou. Nezabúdajte, že tak ako vedia zamestnanci firmu podržať, vedia ju svojim neprofesionálnych správaním aj veľmi rýchlo potopiť.

Zorganizovanie podujatia

Veľké spoločnosti pravidelne organizujú rôzne športové či kultúrne podujatia alebo podujatia pre deti určené zamestnancom, obchodným partnerom a prívržencom spoločnosti. Ak patríte medzi menšie spoločnosti, dovoľte nahliadnuť svojim stálym a potenciálnym zákazníkom „do zákulisia“ a zorganizujte deň otvorených dverí.

 

detsky event

 

 

Odoberajte novinky z nášho blogu

* indicates required